Els equips de recerca han trobat a l'illa de la Reunió més restes que podrien pertànyer a l'avió malaisi desaparegut el 2014, després que el primer ministre malaisi, Najib Razak, confirmés que l'aleró trobat en aquesta illa francesa de l'Índic correspon al mateix aparell. «Hi ha molts objectes, hem trobat panells de finestres, peces d'alumini i coixins», va assenyalar el ministre de Transport de Malàisia, Liow Tiong Lai, en una conferència de premsa celebrada a la capital administrativa del país, Putrajaya.

Les autoritats franceses han de determinar si els objectes pertanyen al Boeing 777-200 de la companyia Malaysia Airlines que va desaparèixer el 8 de març del 2014 amb 239 persones a bord, va precisar Liow. Les revelacions del ministre es produeixen després que el cap del Govern malaisi anunciés de matinada que l'aleró trobat a la mateixa illa corresponia a l'avió que es buscava sense èxit des de fa més de 17 mesos.

Després de l'anunci de Najib, el Govern australià, que coordina les tasques de recerca, es va mostrar convençut que el misteri que envolta el vol MH370 està més a prop de solucionar-se. «Cal continuar treballant, però el que hem trobat a l'oest de l'Índic sembla indicar que l'avió va caure més o menys on crèiem», va explicar el primer ministre australià, Tony Abbott. «Això suggereix que per primera vegada estem una mica més a prop de resoldre aquest misteri desconcertant», va afegir.

Els familiars d'alguns dels 153 passatgers xinesos de l'avió malaisi desaparegut no donen crèdit a l'afirmació de Malàisia que l'aleró trobat a l'illa francesa de la Reunió pertany a l'aparell i demanen «més investigacions». Una barreja d'empipament i incredulitat marcava el discurs de Jiang Hui, portaveu de les famílies dels ocupants xinesos del Boeing 777 que feia el vol MH370 de l'aerolínia Malaysian Airlines. «Malàisia no té en compte les emocions dels familiars», va assenyalar Jiang, la mare del qual anava a l'aparell i qui veu amb absolut recel la confirmació realitzada dimecres pel primer ministre malaisi.