Les restes trobades a la República de les Maldives no perta?nyen al Boeing 777-200 de Malaysia Airlines que va desaparèixer amb 239 persones a bord el 2014, va explicar el ministre malaisi de Transport, Liow Tiong Lai. "El meu equip va veure les restes. No són del vol MH370, ni tan sols són material d'avió", va assenyalar el ministre a Kuala Lumpur. Liow va afegir que, tot i això, si aparegués algun objecte que pogués ser de l'aparell que busquen, l'enviarien als experts perquè ho analitzessin.

Un avió de Malaysia Airlines, amb número de vol MH370, va enlairar-se de Kuala Lumpur el 8 de març del 2014 amb 239 persones a bord i destinació Pequín, però va desaparèixer passats 40 minuts, després que algú apagués els sistemes de comunicació.

La investigació internacional que es va establir per localitzar-lo va descobrir que l'avió va canviar de rumb i va acabar estavellant-se sense combustible en una remota zona del sud de l'Índic, a l'oest d'Austràlia.

La primera prova física que avala aquesta teoria, un aleró, es va trobar a finals del juliol passat a l'illa francesa de la Reunió, situada a l'est de Madagascar.

El primer ministre de Malàisia, Najib Razak, va anunciar el 5 d'agost que l'aleró pertany al MH370 perdut, encara que els responsables de l'anàlisi de la peça que es porta a terme a França es van mostrar més prudents i només van dir que hi ha una "forta presumpció" que així sigui. Les anàlisis d'aquesta peça continuaran la setmana que ve.

Per la seva banda, un equip d'especialistes amb vaixells i submergibles inpeccionen una àrea de 60.000 quilòmetres quadrats a l'Índic on calculen que es va estavellar l'avió i ha d'estar el cos principal de l'aparell.