El Govern xinès ha iniciat una purga de suposats responsables de la tragèdia ocorreguda el passat dia 12 en una terminal de contenidors del port de Tianjin, al nord del país, tant a la companyia propietària del magatzem com a l'Administració. Sense que encara hagi estat revelat oficialment què va provocar les dues deflagracions, que van causar 114 morts i 57 desapareguts, les autoritats xineses han decidit començar a assenyalar possibles culpables.

El primer en sortir a la llum va ser que una desena de directius de la companyia propietària del magatzem, Ruihai International Logistics, es troben sota custòdia policial, entre ells el president, Yu Xuewei, i el vicepresident, Li Liang, segons el Diari de Tianjin. No obstant això, l'organigrama de la companyia és controvertit, ja que, segons la prestigiosa revista financera Caijing, qui la «controla realment» és Dong Mengmeng, fill de l'exdirector de l'Oficina de Seguretat Pública del Port de Tianjin.

A més, l'empresa va operar durant mesos sense la documentació necessària per a manejar productes químics perillosos, com és el cas del cianur de sodi que emmagatzemaven els contenidors.

L'escàndol també va esquitxar les autoritats locals: el Diari del Poble, portaveu del Partit Comunista (PCX), va informar que diversos funcionaris de Binhai, el districte portuari de Tianjin, estan sent investigats per sospites que van acceptar suborns.

Tianjin va celebrar diversos actes d'homenatge a les víctimes de les explosions mentre continuen les protestes de veïns que han perdut les seves llars i exigeixen tant compensacions com càstigs per als culpables.

Sis dies després de l'accident, com mana la tradició funerària xinesa, autoritats, cossos de seguretat i veïns es van concentrar a les rodalies de la zona del sinistre per recordar els morts amb minuts de silenci, crisantems blancs (flor de dol oriental) i pancartes d'homenatge.

Entre els participants es trobaven molts bombers i alguns van abocar llàgrimes en record a les desenes de companys que van morir en les hores inicials del sinistre, quan intentaven apagar l'incendi de la primera de les explosions.