El president del Govern, Mariano Rajoy, va iniciar ahir el curs polític i la seva precampanya per a les generals arremetent contra el PSOE i avisant que el partit de Pedro Sánchez és "l'únic problema" a "l'horitzó" que pot minar la recuperació d'Espanya.

Rajoy va deixar clar així, al míting de Soutomaior, que els socialistes són el principal enemic a batre en els propers comicis, encara que també va advertir que "el pitjor" que li pot passar a Espanya "és aquesta coalició que alguns ja estan preparant contra qui va a guanyar les eleccions", en clara al·lusió a un pacte entre PSOE i Podemos enfront d'una eventual victòria del PP.

El cap de l'Executiu va donar, en el tradicional míting gallec, el tret de sortida d'un curs polític i un final de legislatura que, segons va prometre, no serà "un temps de descompte", sinó "de joc", perquè el seu Govern seguirà prenent mesures.

No es va oblidar d'un altre dels "reptes" que esperen, les eleccions catalanes. A menys d'un mes d'aquesta cita, va insistir que seguirà defensant la unitat d'Espanya i va fer un advertiment: "No deixarem que ningú converteixi a espanyols en estrangers".

Els retrets més grans de Rajoy se'ls va endur, en aquesta arrencada del curs, el Partit Socialista.

Així,va insistir que només la "estabilitat política" que pot garantir el seu partit farà possible consolidar la recuperació, i va assenyalar que "l'únic problema a l'horitzó és la deriva del PSOE cap a la radicalització i l'extremisme".

També va criticar el "desconcert" que estan provocant els socialistes cap a la qüestió catalana o la seva "aposta" per una coalició amb partits "extremistes i radicals", així com per "voler canviar tot el que s'ha fet i ha funcionat".

Per això va demanar davant els militants gallecs del seu partit treballar fins al final per aconseguir la confiança suficient dels ciutadans, i va assegurar que el PP concorrerà a les generals "amb humilitat" i explicant la seva gestió, amb mesures "necessàries i imprescindibles" que han fet possible la recuperació. Una recuperació que, no obstant això, ha de consolidar-se, i per a això, va dir, Espanya necessita "almenys quatre anys més" de Govern del PP.

"No podem tornar enrere, cal seguir el camí iniciat, que s'ha demostrat és l'eficaç" i "el que li convé als espanyols", va dir el cap de l'Executiu, per qui el país ha "deixat enrere la desesperança, la por al futur, la foscor i els túnels sense final".

Disputa per Soutomaior

Per novè any consecutiu el míting dels populars es va celebrar al castell de la localitat de Pontevedra de Soutomaior, encara que és possible que els populars no puguin repetir l'any que ve en aquest lloc.

I és que el partit va rebre dissabte passat una carta de la Diputació de Pontevedra -presidida pels socialistes- en la qual se l'advertia que aquest serà l'últim any en el qual pot fer ús del castell, una qüestió que va ser motiu de crítica per part de tots els intervinents en l'acte.

Malgrat això, Núñez Feijóo va vaticinar que els populars tornaran a ocupar aquest lloc d'aquí un any, amb Rajoy de nou com a president del Govern, mentre aquest últim va bromejar sobre els termes en què es va redactar "la missiva", que la fan "nul·la", i per tant, també va prometre tornar a Soutomaior.