La Fiscalia Anticorrupció ha remès al jutjat d'instrucció 6 de Sevilla, que investiga el cas dels ERO, un escrit en el qual sol·licita imputar 25 persones, entre elles l'exministre Manuel Pimentel, pel pagament de 300.000 euros de la Junta d'Andalusia a treballadors de l'empresa Taller de Llibros. En l'escrit de la Fiscalia se sosté que en la concessió d'aquesta subvenció, acordada el 2009 entre la Junta i l'empresa que dirigia l'exministre de Treball amb el PP entre 1999 i 2000, «s'ha prescindit totalment i absoluta del procediment legal establert», el que podria ser causa de «nul·litat de ple dret».

En el seu escrit, la Fiscalia demana que el que ha passat amb aquest ajut s'investigui com una peça separada dels ERO pels presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, falsedat, tràfic d'influències i frau.

L'ajuda es va concedir després de la crisi de l'empresa cordovesa Graficomo SA, que el 2005 es va liquidar amb un pla que incloïa l'alienació unitària a favor de Taller de Llibros i al comitè d'empresa de la qual també demana imputar la Fiscalia.

La Fiscalia imputa Pimentel per la concessió d'aquesta ajuda de 300.000 euros i amplia les acusacions a membres de la Junta d'Andalusia, del comitè d'empresa i de l'empresa mediadora Vitalia per una altra ajuda per valor d'un milió d'euros per a deu treballadors de Graficomo acordada per la Junta el 2006.

Pimentel es va mostrar «sorprès» perquè la Fiscalia Anticorrupció sol·liciti la seva imputació en el cas dels ERO, i va defensar que va complir amb l'«estricta legalitat» durant la crisi de l'empresa. L'exministre va destacar que no hi havia «res il·legal ni fosc» per part seva ni dels «treballadors honrats».