Quatre agents de la policia de Willmington (Delaware, Estats Units) estan sent investigats després d'haver participat en un tiroteig el passat dimecres en el qual va resultar mort Jeremy McDole, un jove negre de 28 anys discapacitat. Els agents havien acudit al lloc dels fets després d'una trucada al telèfon d'emergències 911 en la qual es denunciava que un home havia intentat disparar-se a ell mateix al mig del carrer.

Segons l'organització Fatal Encounters, després de la mort de Michael Brown pels trets d'un policia a Ferguson (Missouri) fa ja més d'un anys, tres persones han mort als Estats Units cada dia en incidents amb agents de l'autoritat.

La notícia va saltat als mitjans després de la publicació d'un vídeo, gravat a través del telèfon mòbil d'un testimoni en un carrer adjacent. En les imatges es pot veure McDole, en la seva cadira de rodes, al costat d'un cotxe, i l'arribada d'un policia que, apuntant-lo amb la seva arma reglamentària, li crida «mostri les mans! Llanci l'arma». Immediatament se sent un tret, probablement d'intimidació, i se sent presumptament la persona que està darrere del mòbil dir «l'han tocat, està sagnant».

Moments després, arriben dos agents més, com el primer de raça blanca, brandant les seves armes i exigint-li a crits al sospitós discapacitat que «mostri les mans» i «llanci l'arma». En cap moment les imatges permeten advertir que McDole portés cap pistola o revòlver.

Després de remoure's a la cadira durant uns segons, el jove porta les mans a les butxaques davanteres dels seus texans, amb la presumible intenció de treure alguna cosa d'elles, moment en què s'escolten no menys d'una dotzena de trets i McDole cau de la cadira, inert.

Després de l'obertura de la investigació, els quatre agents que es van veure embolicats en el succés han passat a fer tasques administratives. Segons el cap de la policia de Willmington, Bobby Cummings, un d'ells porta 15 anys de servei i la resta al voltant de cinc.

L'endemà dels fets, tant Cummings com l'alcalde, Dennis Williams, van lamentar «que l'incident entre els agents i el senyor McDole acabés amb la pèrdua de la vida» d'aquest darrer, i es van comprometre a una «investigació exhaustiva i transparent».

No obstant això, la mare de la víctima, Phyllis McDole, va assegurar als mitjans que la mort del seu fill havia estat «injusta» i va afegir que «necessito respostes».