La padrina d'Asunta, que ahir va declarar com a testimoni en el judici per la mort violenta de la petita trobada sense vida en una pista forestal de Teo, va relatar que la víctima d'aquest crim, que va morir als 12 anys, "era una nena feliç" i que en cap cas li va expressar el temor que els seus pares li poguessin fer mal.

En la segona jornada de declaració de testimonis en el judici que se segueix a Santiago de Compostel·la, la padrina de la víctima, María Isabel Véliz, va insistir que la relació d'Asunta amb els seus pared era molt "bona", fins on ella sap. En aquest sentit, va explicar que els progenitors d'Asunta potenciaven les altes capacitats de la nena i que fins i tot tenien "idees" perquè estudiés a l'estranger en propers cursos.

Paral·lelament, el tinent de la Guàrdia Civil que va estar en l'escorcoll de l'habitatge de Teo i en la inspecció del lloc on es va trobar el cadàver de la petita va destacar la reacció llavors de Rosario Porto, "reticent" a acudir a la casa en què, segons la investigació, va morir la nena. Finalment, va ser Alfonso Basterra qui va dir que "ja hi vaig jo", motiu davant el qual Porto també va accedir.