Ni un assessor fiscal, ni una amiga que expliqui com era la seva vida familiar i laboral entre ???? i ???? i que ella no s'ocupava en absolut d'Aizoon, ni un catedràtic de Dret Fiscal que li doni suport amb un rotund informe exculpatori: la infanta Cristina no

ha demanat ni testimonis ni pèrits

per al seu judici pel cas Nóos. La

defensa de la germana del rei Felip VI està convençuda que la seva

representada serà exculpada per la doctrina Botín, però, per si de cas,

reclamarà l'aplicació de dos atenuants per rebaixar una hipotètica condemna.

La infanta va ser una de les últimes persones en ser imputades en el cas Nóos (el ? de gener de ????) i la seva declaració no va tenir lloc fins al ? de març següent. Els seus advocats -l'equip jurídic integrat per Miquel Roca, i Junyent,

Jesús María Silva Sánchez i Jaume Riutord Ramis- no van demanar

la pràctica de cap prova, ni la compareixença de cap testimoni o pèrit mentre la instrucció va romandre oberta, fins a finals de juny d'aquest any.

Més de 337.000 euros

Els lletrats de la infanta Cristina van qualificar la declaració de la seva

clienta davant el jutge Castro i els fiscals anticorrupció de clarificant

i acreditativa de la seva total innocència. No van voler, ni han volgut, reforçar la versió de la germana del?Rei respecte la seva nul·la vinculació amb el dia a dia i la gestió d'Aizoon, la consultoria i immobiliària que comparteix al cinquanta per cent amb Iñaki Urdangarin i que, suposadament, va ser utilitzada per aquest per defraudar a Hisenda més de ???.??? euros.

L'estratègia de la defensa, al marge de la sol·licitud de l'aplicació de la doctrina Botín a la primera jornada del judici del proper ?? de gener, fa temps que es va dissenyar.

Els advocats de la Infanta sostenen que la seva clienta no va cometre delictes fiscals a Aizoon, ni va col·laborar amb el seu espòs en defraudacions en l'IRPF a través d'aquesta empresa.

Cristina de Borbó es desmarcarà d'Aizoon, una empresa que va fundar amb Urdangarin el ???? i que va rebre de l'Institut Nóos centenars de milers d'euros.

La filla del rei Joan Carles s'hauria dedicat, «a més de a la seva activitat professional (com a alt càrrec de la Fundació Social de La Caixa), a la cura i educació dels seus quatre fills, així com a les constants activitats institucionals pròpies d'una Infanta d'Espanya», segons el perfil que Roca i els seus socis volen presentar.

«D'aquestes circumstàncies personals i professionals es derivaven

nombroses obligacions quotidianes que, sovint, comportaven desplaçaments fora de la ciutat de residència familiar (Barcelona) i que impedien a Cristina de Borbó conèixer les gestions directament vinculades amb l'economia familiar», afegeixen els defensors.

Els advocats insistiran en «la major confiança» que l'exduquessa de Palma va dipositar en el seu marit, del que mai va sospitar

que va poder dedicar-se a cap irregularitat.

Excés de confiança

La línia de defensa ressaltarà el clima de confiança entre els exducs de Palma, fet que, per altra banda, és comú en molts matrimonis, al que ha d'unir-se «una absoluta falta de la capacitat de sospitar si més no que es podia estar incorrent en alguna irregularitat».

Roca i associats han arribat a admetre que a la seva representada

se li podria retreure «una actuació

massa confiada (respecte el seu cònjuge), encara que aquesta confiança sigui el més comú en la relació matrimonial».

La defensa també destacarà que la germana del rei Felip VI no tenia coneixements en dret fiscal, finances o gestió de societats i que tot això ho delegava en els seus consellers (entre ells l'assessor fiscal de la Casa Reial) i el seu marit, que, per part seva, comptava amb altres assessors. En tot cas, cap d'aquests assessors ha estat citat.

«La nostra mandant es limitava

a sol·licitar les corresponents adquisicions de béns i serveis, però eren altres persones les que s'ocupaven d'adquirir-los i, se suposa, de valorar la procedència de deduir o no fiscalment aquesta despesa».