El Tribunal Suprem israelià va confirmar la decisió d'un tribunal de districte d'enviar a la presó l'exprimer ministre Ehud Olmert, encara que va reduir la seva condemna de sis anys a 18 mesos després d'eximir-lo del principal dels delictes de suborn. La sentència ferma va ser dictada per cinc jutges del Tribunal Suprem d'Israel, en el que és fins ara el major cas de corrupció relacionat amb l'urbanisme al país i en el qual estaven involucrats tretze acusats, alguns d'ells convertits després en testimonis de càrrec.

Olmert, que havia deixat la prefectura del govern a finals de 2008 arran d'altres casos de corrupció, entrarà a la presó el 15 de febrer després d'imposar-li els jutges una condemna de 26 mesos, dels quals 18 són de presó efectiva i per tant ineludibles.

«Mai em van oferir ni vaig acceptar suborns en res ni de ningú. Respecto el veredicte, però abans de llegir-lo no vull fer comentaris», va afirmar l'expresident israelià minuts després de conèixer la sentència a la seu de la Cort Suprema.

Olmert va afegir que és «un moment dur» per a ell, però tot i això va explicar que «estic satisfet que en el principal delicte del cas Holyland, el tribunal hagi sentenciat que sóc innocent».

Es tracta d'un suborn d'uns 500.000 xéquels (uns 120.000 euros) relacionat amb el major projecte de construcció de les últimes dècades a la ciutat de Jerusalem, una talaia de milers d'habitatges d'alta gamma situada on una vegada va estar un popular hotel anomenat Holyland, amb una famosa maqueta de l'antiga Jerusalem traslladada després al Museu d'Israel.