El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha reobert, a petició de la Fiscalia, el cas del segrest i assassinat el 1997 del regidor del PP Miguel Ángel Blanco per investigar l'etarra José Javier Arizcuren Ruiz, àlies Kantauri, tenint en compte els indicis de que va ordenar matar-lo.

En un acte, el jutge ordena la reobertura del sumari i cita l'etarra el proper 10 de febrer per interrogar-lo com la persona que presumptament va donar l'ordre al comando que va acabar amb la vida del regidor del PP a l'Ajuntament d'Ermua.

Velasco sol·licita a més un informe pericial d'intel·ligència de la Guàrdia Civil sobre la implicació de Kantauri en l'assassinat de Miguel Ángel Blanco, escrit que va esmentar la Fiscalia en la seva petició de reobertura del cas al costat de nous indicis recollits en altres procediments d'ETA.

La resolució recull part de l'informe del ministeri fiscal, en el qual s'afirma que «s'han identificat nous elements indiciaris de contingut incriminatori que han permès establir de manera sòlida amb caràcter presumptiu la participació en el crim» del llavors dirigent d'ETA.