El jutjat que instrueix el cas dels ERO va cridar a declarar com a investigats, abans imputats, els expresidents andalusos socialistes Manuel Chaves i José Antonio Griñán dins de la peça relativa al procediment específic creat per la Junta d'Andalusia per pagar ajudes a les empreses.

Els expresidents, la declaració dels quals havia estat sol·licitada per la Fiscalia Anticorrupció, van ser citats per al proper 16 de març al costat de l'exconseller andalús de Treball José Antonio Viera, mentre que per al dia 30 estan citats a declarar l'exvicepresident de la Junta Gaspar Zarrías i els exconsellers Carmen Martínez Aguayo i Antonio Àvila.

El jutge Álvaro Martín, que instrueix les sis primeres peces en què es van dividir els ERO, explica que crida a declarar els expresidents andalusos «per garantir suficientment» el seu dret de defensa i el principi d'igualtat de les parts davant el procés.

La peça afecta 51 exalts càrrecs de la Junta i es considera clau perquè és la primera que es pretén enjudiciar i influirà en la resta de la causa, en la qual hi ha 275 imputats i es va començar a instruir fa cinc anys.