El Govern sirià va anunciar ahir la seva participació en el diàleg de pau a Ginebra amb l'oposició a partir de dilluns, tot i que va establir com a "línia vermella" la figura del president Bashar al-Assad.

"Anirem a Ginebra per aconseguir l'èxit de les negociacions, encara que això no depèn de nosaltres sinó de les altres parts que hi assistiran. Si en la seva ment alberguen la idea de rebre el poder -el que no han aconseguit sobre el terreny-, fracassaran", va dir al-Muallem en una roda de premsa a Damasc. El cap de la diplomàcia siriana va advertir que les autoritats no dialogaran amb ningú "que parli de la Presidència, perquè Bashar al-Assad és una línia vermella". "Si l'oposició té aquest somni, millor que no vagi" a la ciutat suïssa, va sentenciar al-Muallem.

Precisament, la marxa del president sirià és una de les principals reivindicacions de la Comissió Suprema per a les Negociacions (CNS), la principal aliança opositora, que divendres va anunciar que prendrà part en la cita de Ginebra, auspiciada per l'ONU.

La CSN va avançar que assistirà a les converses pel seu "compromís amb els esforços internacionals per aturar el vessament de sang i trobar una solució política". A més, va avançar la seva intenció que el diàleg es concentri en l'establiment d'un Govern interí a Síria amb totes les prerrogatives.

Fa tres dies, l'enviat de l'ONU per a Síria, Staffan de Mistura, va fixar per al 14 de març l'inici de "converses substantives" entre les delegacions governamental i opositora sobre la creació d'un Executiu de transició, una nova Constitució i eleccions en 18 mesos.