Rússia s'ha mostrat disposada a coordinar les seves accions militars amb els Estats Units per arrabassar al grup terrorista Estat Islàmic

el control de la ciutat d'Al Raqa, el major bastió gihadista a Síria.

"Estem disposats a coordinar les nostres accions amb els americans, ja que Raqa està a l'est de Síria i allà hi actua principalment la coalició nord-americana", va dir ahir el ministre d'Exteriors rus, Serguéi Lavrov, en declaracions al canal REN TV. Lavrov va subratllar que Al Raqa "és la principal ciutat del Califat proclamat per l'EI en territori sirià". "Segurament no desvetllo cap secret si dic que arribat un moment els americans van proposar distribuir el treball: l'aviació russa es concentra a alliberar Palmira i la coalició, amb suport rus, se centra en Raqa", va destacar.

El ministre rus considera que "els Estats Units entén que no només cal intercanviar informació per no fer caure avions, sinó que hem de coordinar realment les nostres accions en la lluita contra el terrorisme, o en cas contrari no aconseguirem el nostre objectiu". També es va referir al fet que, encara que el Pentàgon no ho admeti oficialment, en aquests moments Rússia i els EUA ja coordinen les seves accions sobre el terreny a través de canals militars.

"Hem establert una línia telefònica de contacte entre els seus comandaments a la capital de Jordània [EUA] i aquells que dirigeixen l'operació [aèria russa] a la base siriana de Jmeimim. A més, oficials russos i nord-americans estan presents a Ginebra", va subratllar. També va destacar que l'assumpte de l'absència de legitimitat de l'operació nord-americana a Síria sense el beneplàcit de Damasc ha passat a un segon pla gràcies a la coordinació militar entre Rússia i els EUA.