La policia de Grècia va enviar al gener de 2015 a les autoritats belgues una memòria USB que, entre altres coses, contenia un mapa de l'aeroport de Brussel·les, que la setmana passada va ser objectiu d'un atemptat. El dispositiu va ser suposadament trobat durant l'escorcoll d'un pis franc al barri atenès de Pangrati, en què va passar un temps Abdelhamid Abaaoud, el presumpte coordinador dels atemptats de París de novembre passat, abatut per la policia francesa dies després d'aquells atacs.

La policia grega només va saber a través dels mitjans belgues que en la memòria enviada hi havia un mapa de l'aeroport de Zaventem, a Brussel·les. Un portaveu de la policia es va limitar a assenyalar que "per principi" les forces de seguretat no fan comentaris "quan autoritats d'altres països porten a terme una investigació".

La policia va enviar el material directament a Bèlgica sense analitzar-ne el contingut, després de rebre el 2 de gener de 2015 una alerta de les autoritats d'aquest país en què li advertien de l'existència d'aquest pis franc. La policia belga havia detectat que des d'un número de telèfon a Atenes s'havien fet trucades a membres d'una cèl·lula a la localitat belga de Verviers. El receptor de les trucades era un dels dos suposats terroristes abatuts el 15 de gener en aquesta localitat belga.

La policia grega va localitzar el 17 de gener l'apartament en qüestió i va detenir quatre persones, de les quals tres van quedar en llibertat i una, un ciutadà algerià, va ser extradit a Bèlgica. Aquestes tres persones van ser posades en llibertat en quedar descartada la seva implicació en la cèl·lula de Verviers.

Deu dies després, però, un dels tres posats en llibertat que havia assegurat ser sirià, va ser reclamat per Bèlgica després d'adonar-se que en realitat era un ciutadà francès actiu en cercles gihadistes, però llavors aquesta persona ja havia desaparegut.

La cadena privada Skai va apuntar que l'individu en qüestió podria ser Reda Kriket, el francès de 34 anys arrestat dijous passat sota sospita d'estar planejant un atemptat terrorista a França.