Bèlgica va continuar la recerca del tercer terrorista de l'aeroport de Brussel·les, l'«home del barret», després que la Fiscalia federal patís el seu primer gran cop en la investigació en haver de deixar en llibertat per falta de proves el principal sospitós, Fayçal Cheffou. Pel que fa a les víctimes mortals de l'atemptat, les autoritats belgues han informat que el total és finalment 32 després d'una «revisió profunda»?de les llistes de morts, segons el gabinet de la ministra Afers Socials i Salut Pública, Maggie De Block. La portaveu de la Fiscalia de Brussel·les, Ine Van Wymersch, va confirmar per la seva banda que «totes les víctimes han estat identificades», precisant que dels 32 morts, 17 són belgues i 15 d'altres nacionalitats.

Cheffou havia estat inculpat dissabte per liderar presumptament activitats d'un grup terrorista, inculpació, però, que es basava fonamentalment en la declaració del taxista que havia portat els tres terroristes a l'aeroport el 22-M.

L'advocat de Cheffou, Olivier Martins, va explicar que el seu client havia aportat una coartada en assegurar que havia rebut i realitzat trucades des del seu habitatge a la mateixa hora dels atacs. Una vegada que el jutge d'instrucció va comprovar el registre telefònic i la veracitat del testimoni de Cheffou, va ordenar la seva posada en llibertat.

L'home més buscat després dels atemptats del 22-M i del qual la Policia va difondre dilluns un vídeo, apareix al costat dels dos suïcides de l'aeroport, Ibrahim El Bakraoui i Najim Laachraoui.

La Policia federal ha rebut fins al moment 51 avisos de ciutadans sobre aquest individu, però encara no ha estat identificat. Les proves d'ADN no van permetre constatar la presència de Cheffou al lloc dels fets, ni per tant establir el vincle entre aquest individu i el terrorista que vestia abric clar, barret negre i ulleres a les imatges.

Cheffou, que treballava com a periodista independent a Brussel·les, es declara «totalment innocent», així com contrari al grup terrorista Estat Islàmic (EI), i nega tenir cap vincle amb els terroristes implicats en els atemptats, va assegurar el seu advocat.