Una carta d'agraïment dels pares d'Andreas Lubitz per les mostres de suport rebudes després de la tragèdia que aquest va provocar estavellant deliberadament als Alps francesos l'avió de Germanwings que copilotava, fet que va causar la mort de 149 persones, ha provocat un profund malestar entre els familiars de les víctimes.

«Volem agrair a tots i cada un dels que, en aquest any ple d'horror i por, incredulitat i desassossec, tristesa, angoixa i incomprensió, ens han donat suport i ajuda per afrontar el que ha passat i superar la nostra gran pèrdua», escriuen els pares i el germà del pilot suïcida en una carta publicada en un diari local.

«Hem perdut una persona adorable i de valors», afegeix la missiva, en què els Lubitz agraeixen públicament a amics, familiars, veïns i autoritats locals i al vicari del poble, Montabour, el suport rebut després de la mort del seu fill.

La reacció d'alguns familiars de les víctimes que Lubitz va causar en la seva acció suïcida no es va fer esperar i no només perquè el copilot és presentat com una persona adorable i de valors, sinó perquè en la carta no hi ha cap referència a les seves víctimes.

«Nosaltres només podem visitar els nostres fills assassinats a les seves tombes. En la nota dels pares de Lubitz es presenta aquest com una persona de valors. Nosaltres no podem trobar encara una paraula per a la nostra ràbia», va afirmar el familiar d'una de les víctimes de la tragèdia a través del seu advocat.

En termes similars es va pronunciar un altre dels familiars de les víctimes, que malgrat entendre el dolor d'uns pares que han perdut un fill, va lamentar que aquests no hagin tingut paraules per als 149 assassinats per ell.