Un col·legi de Marsella, al sud-est de França, va demanar que s'aixequi un mur de trenta metres de llarg per protegir els alumnes de possibles trets de fusells d'assalt kalaixnikov, en situar-se en una zona afectada per la delinqüència. Pares i professors d'aquest centre d'educació infantil reclamen la construcció del parapet, especialment després que fa uns mesos es trobés un casquet de bala al pati.

«La gent s'entrena amb kalaixnikov als carrers de Marsella. Per això he arribat a demanar que s'aixequi un mur en un col·legi perquè les bales de kalaixnikovs o de metralladores no acabin al pati d'esbarjo», va explicar la senadora socialista i alcaldessa d'un dels districtes de Marsella, Samia Ghali.

Des del col·legi, situat al costat de la barriada de la Castellane, al nord de la ciutat, els alumnes escolten trets de tant en tant i la policia patrulla en el moment de l'entrada a les classes per evitar problemes amb traficants de droga a la zona.«Hi ha perill al barri. Recentment he vist des de la finestra trets entre dos cotxes. Als meus fills no els deixo que baixin a jugar al carrer», va comentar Mohammad, un veí del barri.