El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va assegurar que el seu partit ja no farà més ofertes a Podem per intentar arribar a un acord sobre la formació de govern després de constatar que el líder de la formació, Pablo Iglesias, "no és aigua clara". "El temps de les ofertes s'ha acabat i el que hem constatat és que Iglesias no ens transmet confiança. Ja no hi ha més ofertes o contraofertes amb Iglesias i Podem. Aquest temps ja s'ha acabat", va deixar clar Hernando en roda de premsa al Congrés.

El portaveu del PSOE va afirmar que el seu partit va respondre al document de Podem "per coherència i respecte" als votants i els dirigents de la formació liderada per Pablo Iglesias, però que no es tractava d'"una oferta, ni d'una contraoferta". Va carregar contra els dirigents de Podem per reaccionar amb "bromes, acudits i menyspreus" al document "seriós i responsable" del PSOE, en el qual es destacava que hi havia un ampli marge d'acord amb les 20 propostes de Podem, excepte en el referèndum català i en entaular una coalició d'esquerres.

Per al portaveu socialista, és una "vergonya" que es respongui d'aquesta manera a un document que estableix mesures per combatre la desigualtat i la precarietat. Hernando va explicar que la contestació enviada a Podem no va ser consensuada "amb Ciutadans, però sí que vam informar que la remetríem".

Per part seva, Pablo Iglesias va demanar al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que trenqui la "gàbia" en què el va tancar amb Ciutadans el seu Comitè Federal i que surti a explorar "amb llibertat" un acord de govern de coalició amb la seva formació, IU i Compromís. Iglesias es va referir també a l'oferta del president del Govern, Mariano Rajoy, per integrar Sánchez com a vicepresident en un executiu de coalició. Una proposta que, segons va explicar Iglesias, entra dins del "full de ruta de Ciutadans", que el que ha perseguit des del principi és un acord a tres amb PP i PSOE. Segons la seva opinió, és Sánchez qui ha de respondre si es posa d'acord amb Rajoy.

El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, va avançar que el PP podria tornar a oferir a Pedro Sánchez una vicepresidència del Govern si s'integrés en una gran coalició, fet pel qual, en tot cas, el líder del PSOE hauria d'acceptar, de moment, seure a negociar.

A més, va afegir que "al PP tenim un comitè al qual poden preguntar sobre això. Però portem posant sobre taula una gran coalició per a Espanya des del primer dia, des de la primera hora després de la celebració de les eleccions". "No obstant això, ens hem trobat amb el senyor del no, el senyor Sánchez no ha volgut dialogar. I si no vol dialogar serà complicat qualsevol acord", va assenyalar.

Per part seva, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va reclamar al PP que segui a negociar per intentar formar un govern al costat del PSOE i evitar així noves eleccions, tot i que creu que el president del Govern no pot liderar la regeneració política ni la necessària lluita contra la corrupció.

Rivera va alertar que Espanya "ha d'agafar la bandera de la regeneració" perquè el nou Govern estigui "lliure de corrupció i de xantatges" i aquest objectiu és necessari prendre-se'l "amb ganes" i "creure-s'ho".

Rivera no va aclarir si opina que Rajoy ha de donar un pas enrere per facilitar la governabilitat, tot i que sí va dir que veu "difícil" que el cap de l'Executiu en funcions pugui fer front al "xantatge" de persones com Rita Barberá o Luis Bárcenas, una opinió que, segons el seu parer, comparteixen "la meitat" dels votants del PP. "És una qüestió d'etapa política. No m'importa que sigui Rajoy o que no sigui Rajoy, sinó que hi hagi una regeneració", va insistir.