La policia va detenir a Rincón de la Victoria (Màlaga) l'home que va subministrar armes a Amedy Coulibaly, el terrorista que va matar cinc persones al gener de 2015 a París, van informar a Efe fonts de la lluita antiterrorista.

Es tracta d'un traficant d'armes de nacionalitat francesa, Antoine Denevi, nascut a Sainte Catherine fa 27 anys i sobre el qual pesava una ordre europea de detenció i entrega emesa per les autoritats judicials franceses, va concretar el Ministeri de l'Interior.

Després de les investigacions dutes a terme a França i que han culminat en territori espanyol, les forces de seguretat van determinar que Denevi va abandonar França setmanes després dels atemptats de París per eludir l'acció policial.

El detingut, que va ser arrestat al costat de dues persones de nacionalitat sèrbia i montenegrina relacionades amb el tràfic d'armes, va decidir instal·lar-se a la província de Màlaga per continuar amb les seves activitats il·lícites amb ?documentació falsa. Va negar els fets i va acceptar ser extradit a França.

Denevi va poder subministrar armes a Amedy Coulibaly, que va ser abatut per les forces de seguretat franceses després d'assassinar a sang freda a una policia municipal el 8 de gener de 2015 i al dia següent a quatre persones en un supermercat jueu de París.

Abans de perpetrar aquestes accions terroristes, Coulibaly s'havia proveït d'armes i explosius. Quan va ser abatut, estava en possessió de dos fusells d'assalt AK-47, dues pistoles semiautomàtiques i un ganivet de combat, a més de 20 cartutxos de dinamita industrial, dues metxes lentes i dos detonadors.

Les forces de seguretat espanyoles van constatar que tot just una setmana abans de cometre els atacs el terrorista havia estat, almenys el 2 de gener, a Espanya per acompanyar la seva dona i tres familiars a l'aeroport de Madrid perquè prenguessin un vol amb destinació a Istanbul amb la finalitat d'arribar a Síria on es troba integrada en l'estructura operativa de Dáesh. Els investigadors van determinar que les activitats de Denevi estaven relacionades amb individus d'origen serbi, que podrien haver facilitat el seu accés a armes i municions.

Des de finals de març

El detingut vivia a l'immoble des de finals de març, segons els veïns, i va causar problemes de sorolls. Una veïna de l'edifici on està l'habitatge que ocupava l'arrestat ha assegurat a Efe que al pis vivien de lloguer a tres persones des de fa setmanes, que parlaven francès entre ells i que van causar sorolls, cosa que va fer que la resta d'ocupants del bloc avisessin a la Policia.

En aquest sentit, la veïna va explicar que «els sorolls no eren els típics que causen els estiuejants, sinó que eren poc comuns i a deshores». També va dir que «no tenien relació amb la resta del veïnat, gairebé no sortien» de l'habitatge, situat al carrer del Tajo d'aquesta localitat, situada a la Costa del Sol Oriental. Aquesta veïna va assenyalar que l'actuació policial per la detenció va ser «una operació neta, molt silenciosa».