El líder del PP, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dimarts en una compareixença a La Moncloa en la seva aposta per un govern de gran coalició i ha retret al PSOE que ni tan sols s'obrís a dialogar sobre aquesta qüestió. En una compareixença a La Moncloa després de tancar la ronda de contactes del rei Felip VI, Rajoy ha assegurat que en el futur els socialistes hauran de "corregir" aquesta actitud, perquè "al segle XXI no és normal que dues grans forces polítiques que tenen responsabilitats importants i el suport de molts milions d'espanyols no dialoguin perquè un no ho vol fer". També s'ha congratulat que el govern d'esquerres que impulsava Podem no hagi prosperat i ha reiterat els cinc eixos que el PP va proposar per al futur govern espanyol, que a més de la consolidació de la recuperació econòmica i la lluita contra la corrupció i el terrorisme passen per tancar files en una ferma defensa de la unitat d'Espanya.

En una compareixença a La Moncloa ?en comptes de fer-la al Congrés, com la resta de líders- Rajoy ha recordat que el mandat de les urnes era un pacte i que el PP va fer una proposta "de coalició" a PSOE i C's."Quatre mesos després crec que aquesta proposta era la més raonable, la millor per als espanyols i per a Espanya i la segueixo defensant a dia d'avui", perquè implicava constituir un govern "com els que s'han fet a països europeus com Alemanya", ha dit. Ha recordat que en aquest període C's va votar com a president del govern a Sánchez i el seu programa electoral mentre que Podem "volia un govern d'esquerres que per sort per a Espanya no ha sortit endavant", mentre que el PSOE "va voler pactar amb els dos alhora i va aconseguir fins i tot fer una reunió a 18 que com era previsible no va arribar enlloc". En aquest sentit ha reiterat que malgrat que "la repetició de les eleccions no és el millor" i "ningú ho volíem", "hauria estat pitjor que s'hagués conformat qualsevol dels governs que han circulat aquests mesos".

Per contra, segons Rajoy, en aquest període ell ha "intentat defensar els interessos dels espanyols que van donar el seu vot i la seva confiança al PP així com els d'una majoria d'espanyols que no han votat el PP i que volen un govern presidit pels principis de moderació, estabilitat i tranquil·litat". "Això és el que continuarem fent al futur", ha sentenciat. Segons Rajoy, el PP té "ganes, força, i sap quines són les mesures que cal posar a la pràctica" i ell és "realista-optimista" respecte a les possibilitats de repetir com a president i "farà tot el que pugui" perquè sigui així, perquè "s'ho creu". Creu que té el suport del PPTambé en clau interna ha "donat les gràcies" als militants del PP que li han donat el seu suport en moments "difícils" en què el PP "no s'ha deixat endur per l'ansietat ni pel carrusel d'ocurrències" dels últims mesos. En aquest sentit ha assegurat que en cap moment s'ha plantejat plegar i que considera que compta amb el suport del partit. "Crec que cal tenir la confiança de més espanyols i treballaré intensament perquè crec en el que faig", ha afirmat.