La Fiscalia de l'Audiència Nacional defensa la seva competència

28.04.2016 | 07:27

La Fiscalia de l'Audiència Nacional no té dubtes que és la competent per investigar els papers de Panamà, ja que es tracta d'un possible delicte de blanqueig comès per espanyols a l'estranger, tot i que en cas de trobar delictes de corrupció els derivarà a la Fiscalia Anticorrupció. Segons fonts d'aquesta Fiscalia, els delictes de blanqueig que podrien desprendre's dels papers els ha d'investigar la Fiscalia de l'Audiència Nacional i no Anticorrupció, ja que s'indagarà cas per cas i sense considerar els espanyols que hi apareixen com una organització criminal, cas en el que sí seria competent Anticorrupció.
Aquesta última fiscalia especial ha reclamat, segons va publicar el diari Abc, la competència sobre aquesta investigació, en entendre que hi ha fins a onze assumptes que porta Anticorrupció que tenen connexió amb els papers, com la xarxa Gürtel, el cas Rato o la trama Púnica.
No obstant això, fonts de la Fiscalia de l'Audiència Nacional van defensar la seva competència i van aclarir que, un cop analitzi la documentació que li estan facilitant els mitjans que han tingut accés a ella, derivarà part de la investigació a altres fiscalies en cas d'apreciar altres delictes relacionats amb el blanqueig.
Així, si de les investigacions resulta que els diners moguts mitjançant el bufet per algun espanyol que apareix en els papers es van obtenir a través de comportaments il·lícits com la corrupció o el narcotràfic, s'enviaran a les fiscalies competents.
A tall d'exemple, en el cas de delictes de corrupció, la Fiscalia de l'Audiència Nacional derivarà els indicis a la Fiscalia Anticorrupció i en el de narcotràfic, a la Fiscalia Antidroga.
Si es concloguessin indicis de possibles delictes fiscals, la investigació passaria a la fiscalia territorial ?corresponent o fins i tot a Anticorrupció, que coneix aquest delicte en tres supòsits: si l'infractor és un banc, si és d'especial complexitat o per un import molt alt, o si es defrauden els interessos de la Unió Europea. efe/ddg madrid

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Hernando avisa Rajoy que el PSOE li farà d´oposició

Hernando avisa Rajoy que el PSOE li farà d´oposició

El portaveu socialista afirma que l'abstenció del partit és només per a la investidura, i no per...

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Dos sismes de 5,4 i 5,9 graus tornen a sacsejar Itàlia

Una tercera rèplica, de 4,6 de magnitud, es va deixar sentir a la nit sense causar víctimes però...

VÍDEO: Segueix en directe la segona sessió del debat d´investidura de Rajoy

VÍDEO: Segueix en directe la segona sessió del debat d´investidura de Rajoy

El candidat del PP a la reelecció s'enfronta aquest dijous a la segona tanda al Congréss

Rajoy ofereix millorar el finançament de Catalunya a canvi del «respecte a la llei»

Rajoy ofereix millorar el finançament de Catalunya a canvi del «respecte a la llei»

El candidat a la presidència promet un govern «obert al diàleg» i es mostra disposat a suportar...

Pedro Sánchez: «Dissabte serà un altre dia»

Pedro Sánchez: «Dissabte serà un altre dia»

L'exlíder del PSOE no aclareix què votarà en segona ronda

Enllaços recomanats: Premis cinema