La princesa Agnès de Borbó-Dues Sicílies, cosina del rei Joan Carles, va admetre davant el jutge del cas Púnica que es va acollir a l'amnistia fiscal amb uns diners que tenia en un compte de Suïssa, però va negar qualsevol operativa de blanqueig amb un gestor de aquest país: «Si em pregunta pel blanqueig, no tinc ni idea».

Així va respondre en la seva declaració del passat 3 de febrer davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que li imputa un delicte de cooperació al blanqueig per operacions que va fer amb el gestor del banc suís Lombard Odier Javier Martín. Segons Agnès de Borbó, Martín controlava tot el seu patrimoni en aquest país, provinent de l'herència del seu pare, l'infant Alfons de Borbó, mort el 1964. Aquell any, el seu pare els va deixar uns diners a Suïssa a ella i els seus germans, encara que la princesa no sap concretar la quantitat. «De quant va ser l'herència?», li va preguntar el jutge, al que la princesa va contestar: «Ni idea, abans ens ensenyaven a no interessar-nos pels diners ni preguntar».

Va respondre amb un «col·laboradora d'una revista» a la pregunta sobre la seva professió, en afirmar que no tenia cap patrimoni, només els seus «cinc fills», i va assegurar al jutge que no sabia si els diners en metàl·lic que li portava a Espanya Martín responien a operacions de blanqueig.

Va explicar que tenia «total confiança» en el gestor de Suïssa, que va arribar a ser el seu amic, i que li demanava dues o tres vegades a l'any que li portés diners del seu compte, en quantitats de 5.000 a 10.000 euros, que li donava en bitllets de 50.

Martín, que també va gestionar patrimoni a Suïssa de l'exconseller madrileny Francisco Granados, anava amb certa periodicitat a casa i li lliurava els diners, després del que ella signava un paper, encara que va dir que no té cap documentació amb els moviments del seu compte suís.