El Govern preveu avui l'arribada a Espanya d'un grup de 45 sol·licitants d'asil procedents de Grècia, mentre que el dimecres dia 1 arribarà un altre contingent de 19 demandants de protecció també procedents del país hel·lè.

Dels 45 refugiats, 13 seran acollits a Madrid, vuit a les Illes Balears, set a Astúries, sis a Guipúscoa i Valladolid, tres a Àlava i dos a Guadalajara. Es tracta de 21 famílies compostes per un total de 22 homes, 8 dones i 15 menors. Vint-i-cinc dels traslladats són de nacionalitat siriana, mentre que 19 compten amb nacionalitat iraquiana i una persona és de la República Centreafricana.

D'altra banda, pel que fa als sol·licitants d'asil que han d'arribar demà passat, catorze seran acollits a Navarra i cinc a Salamanca. En aquest cas constitueixen vuit grups familiars formats per un total de 8 homes, 5 dones i 6 menors. La majoria dels traslladats -14- són de nacionalitat siriana, i els cinc restants són d'origen iraquià.

Un total de 60 sol·licitants d'asil ja es troben a Espanya, després de l'arribada d'un primer contingent de 20 refugiats procedents de Grècia el 24 de maig i d'un segon grup de 22 provinents d'Itàlia.