L'Audiència de Madrid va condemnar a cinc anys de presó Daniel Pérez Berlanga per estavellar el seu cotxe contra la seu del Partit Popular al carrer Génova de Madrid el 19 de desembre de 2014 amb la intenció que esclatés l'artefacte explosiu-incendiari de fabricació casolana que portava. En una sentència la Secció 15 de l'esmentat tribunal va imposar aquesta pena a Daniel Pérez Berlanga com a autor d'un delicte de tinença i fabricació d'artefacte incendiari en concurs amb un altre d'incendi en grau de temptativa.

Els magistrats van declarar provat que dies abans de la data dels fets el processat va elaborar l'artefacte incendiari i el va introduir al maleter del vehicle, un Citroën Xantia amb matrícula de Guadalajara, sent coneixedor en tot moment que posava en risc la integritat de les persones.

Segons la Sala, l'artefacte tenia prop de cinc quilos i mig d'urea barrejat amb una quantitat indeterminada de gasolina guardada a l'interior d'un bagul de plàstic la tapa del qual presentava dos orificis per a l'accés del cablejat del sistema d'iniciació.

Va afegir que els iniciadors estaven compostos per clorat potàssic amb restes d'òxid de ferro i silicats, substàncies que estaven en unes ampolles, i a més va col·locar dues bombones de gas butà i una garrafa amb tres litres i mig de gasolina.

La Sala va assenyalar que el sistema d'iniciació i activació de l'artefacte estava desconnectat en el moment de la col·lisió contra l'edifici del vehicle, que es va emportar les portes automàtiques d'accés, el tancament metàl·lic, el rebedor i els taulells de la planta baixa de la seu del PP. Els danys, de més de quaranta mil euros, van ser abonats per la companyia d'assegurances.