La Fiscalia manté la petició de 19 anys i 6 mesos de presó per a Iñaki Urdangarin pel cas Nóos i exculpa la infanta Cristina, per a qui no demana cap condemna, encara que la considera responsable civil a títol lucratiu, si bé assenyala que ja va abonar els 587.413 euros que li va exigir per aquest concepte. En canvi, l'acusació popular exercida per Manos Limpias demana vuit anys de presó per a la Infanta com a cooperadora en dos presumptes delictes fiscals del seu marit, 26 anys i 6 mesos per a Urdangarin i 22 anys i 6 mesos per al seu soci, Diego Torres.

El judici del cas Nóos, que està previst que quedi vist per a sentència a finals de mes, va viure la presentació de les conclusions de les sis parts que acusen, que van mantenir les peticions de condemna per als principals acusats, Urdangarin i Torres.

El fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach, va mantenir la postura que sosté des de l'inici del procés en relació amb la Infanta, com a responsable lucrativa del benefici obtingut pel seu marit. Respecte Urdangarin, el fiscal el considera autor de malversació, prevaricació, falsedat en document públic i mercantil, frau a l'administració, estafa, i dos delictes contra la hisenda pública i blanqueig, pels quals manté la petició de condemna de 19 anys i 6 mesos.

Únicament va modificar la quota de presumpte frau fiscal pels nous informes de l'Agència Tributària, de manera que va rebaixar la multa que li demana de 1.011.431 euros a 980.777. També va mantenir la petició de pena per al seu soci Diego Torres de 16 anys i 6 mesos de presó i va rebaixar la seva quota per un presumpte delicte fiscal i la seva multa.

El fiscal Anticorrupció va reduir d'11 a 5 anys la petició de condemna per a l'expresident balear i exministre de Medi Ambient Jaume Matas per diversos delictes en contractar l'institut d'Urdangarin, en haver tingut en compte dos atenuants: col·laboració amb la Justícia i reparació del dany, després d'haver aportat 865.252 euros. Horrach també ha tingut en compte atenuants de col·laboració amb la Justícia i reparació per als altres quatre exalts càrrecs del Govern balear que estan acusats. També va reduir la pena que reclama per a l'exconsellera delegada de Madrid 2016 Mercedes Coghen en 2 anys, fins a 4 anys i 6 mesos.

L'Advocacia de l'Estat, en representació d'Hisenda, va rebaixar la petició de condemna per a Urdangarin a 6 anys per dos presumptes delictes fiscals i a Torres a 3 anys. Per a tots dos va disminuir la quota que considera defraudada. També ha rebaixat uns 5.000 euros al que demana a la Infanta com a partícep a títol lucratiu, fins a 163.462 euros, que considera part del més de mig milió que la seva defensa va consignar en el compte del jutjat.

La lletrada de Manos Limpias, Virginia López Negrete, que va mantenir les peticions per a la Infanta, Urdangarin i Torres, les va rebaixar a penes substituïbles per multa en els casos de l'excomptable de l'Institut Nóos Marco Tejeiro i tres exalts càrrecs de les Balears. Mentrestant, l'Advocacia de les Balears va retallar les penes que demana per a Matas i els altres quatre exalts càrrecs en adherir-se a les peticions de la Fiscalia.