David Cameron, de 49 anys, va guanyar les eleccions del 2015 per majoria absoluta amb la promesa de treure les urnes, davant la pressió de l'ala euroescèptica del seu partit i l'avanç del Partit per la Independència del Regne Unit (UKIP).

Nascut a Londres, el 9 d'octubre de 1966, el líder conservador procedeix d'una família aristocràtica. Els seus avantpassats estaven emparentats amb el rei Guillem IV d'Anglaterra, encara que les seves arrels paternes provenen del comtat escocès d'Aberdeenshire. Després de passar pel col·legi de secundària d'Eton, Cameron va estudiar Filosofia, Política i Economia en el Brasenose College de la Universitat d'Oxford, on va destacar per l'oratòria i la defensa del conservadorisme.

Va ser membre de l'elitista Club Bullingdon d'Oxford i, després de graduar-se, el seu pare li va aconseguir un treball com a administratiu en una empresa de Hong Kong, on va estar tres mesos abans de tornar a Londres per entrar en política. Ja de retorn, es va casar el 1996 amb Samantha Sheffield, d'origen aristocràtic, amb la qual va tenir 4 fills. Cameron va ser assessor especial de l'exministre britànic d'Economia Norman Lamont abans de fer el primer intent per arribar a la Cambra dels Comuns, el 1997. Va haver d'esperar a les generals de 2001 per entrar al Parlament i, llavors, la seva carrera va ser meteòrica. Va arribar al poder el maig de 2010, però aliat amb els liberaldemòcrates