Una nova operació antiterrorista a Bèlgica es va saldar ahir amb dos detinguts, un dels quals volia atemptar presumptament avui durant la projecció en una pantalla gegant del partit de seleccions entre Bèlgica i Hongria. Aquest presumpte terrorista planejava atemptar a la localitat de Verviers, mentre una segona persona va ser detinguda a Mons, van informar mitjans locals.

Segons la cadena RTBF, l'operació va tenir lloc a Ensival (a uns 120 quilòmetres a l'est de Brussel·les), on hi ha, almenys, un detingut d'uns vint anys, i a Mons (a 60 quilòmetres al sud de la capital).

L'alcaldessa de Verviers, Muriel Targnion, va informar que els arrestats eren sospitosos de preparar un atemptat en el marc d'una projecció pública dels partits de l'Eurocopa. D'acord amb RTBF, no hi ha vincle entre aquestes operacions i les que van tenir lloc la setmana passada al país.

La Fiscalia Federal no va proporcionar dades de l'operatiu durant la jornada d'ahir.

El 17 de juny es va dur a terme una operació antiterrorista a setze localitats del país, que es va saldar amb 12 persones detingudes, de les quals tres romanen arrestades, acusades de "temptativa d'assassinat en un context terrorista i de participació en les activitats d'un grup terrorista com a autors o coautors". La compareixença dels tres detinguts es va posposar aquesta setmana al 14 de juliol a petició dels seus advocats.