c's, de pega

31.08.2016 | 07:10

Si vols fracassar en una investidura, pacta abans amb Ciutadans. Costa seguir el raonament d'Albert Rivera quan destaca que cent de les cent cinquanta mesures signades al costat del PP ja figuraven en l'aliança amb el PSOE. Si llavors van ser rebutjades per la majoria d'un Congrés que no difereix dramàticament de l'actual, per què hauria de variar ara la seva sort? I atès que els socis insisteixen que el contingut del contracte és el mateix, els que aplaudeixen avui amb fervor només demostren que volen Rajoy de qualsevol manera, i Sánchez de cap. S'assemblen als que etiqueten una mala notícia econòmica «a causa del Brexit», i una bona notícia econòmica «tot i el Brexit».
És possible que Sánchez i Rajoy s'emportin bufetades immerescudes. El socialista es va convertir en el primer candidat que no supera una investidura, després de pactar amb Ciutadans. El popular es convertirà en el primer president que no supera una investidura, després de pactar amb Ciutadans. La mesura fixa l'atenció en els daltabaixos de PSOE i PP, però un diagnòstic exigent obliga a analitzar el paper del soci comú. Potser no haurien de llançar-se sobre Ciutadans com a opció única. Per molt que Rivera insisteixi que actua «pel bé d'Espanya», enunciat només a l'abast dels grans dictadors, la realitat li vota en contra. La seva entrega religiosa podria començar per signar el pacte, en lloc de delegar en un majordom. També sorprèn que anunciï la cancel·lació de l'aliança divendres, abans fins i tot d'executar-la.
Sánchez va declarar «prescindible» una reunió amb Rajoy. Atès que el sentiment és mutu, ens trobem davant d'un excel·lent punt de partida per arribar a un pacte sense intermediaris malastrucs. De fet, la perplexitat creixent del president només en funcions sorgeix en contemplar l'obstinació de 85 diputats socialistes reticents a votar-lo, perquè està acostumat a rebre milions de vots conservadors que també el qualifiquen de prescindible. El secret de la democràcia no consisteix a trobar líders que captivin per la seva majestuositat, sinó que sorprenguin per la seva vulgaritat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern
Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

El debat d'investidura començarà aquest dimecres i acabarà previsiblement dissabte

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica no accepta tampoc que es divideixin entre...

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

La Guàrdia Costanera italiana recupera 16 cadàvers d'immigrants en el rescat de 21 pasteres

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

L´opció sensata és ser un mateix

En aquests dies difícils per a la gran família socialista, davant la disjuntiva d'afavorir o...

Enllaços recomanats: Premis cinema