Vint-i-una de les noies que formaven part de les més de 200 escolars segrestades fa dos anys i mig a la localitat nigeriana de Chibok han estat alliberades. Les adolescents, capturades pel grup gihadista Boko Haram a l'abril de 2014, "han estat posades en llibertat i es troben sota custòdia dels Serveis de Seguretat de l'Estat", va explicar el portaveu de la Presidència nigeriana, Mallam Garba Shehu.

L'alliberament és conseqüència de les negociacions entre el Govern nigerià i Boko Haram, i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Creu Roja i el Govern de Suïssa, va explicar Shehu al seu compte de Twitter. El portaveu va afegir que les negociacions continuen en marxa.

El president nigerià, Mohammadu Buhari, va celebrar la notícia, segons Shehu. El director general dels Serveis de Seguretat de l'Estat, Lawal Daura, va expressar el seu desig que les adolescents descansin abans de reunir-se amb el vicepresident nigerià, Yemi Osinbajo, ja que estaven "molt cansades".

Un vídeo com a prova

Els terroristes van difondre l'agost passat un vídeo en el qual apareixien menors suposadament pertanyents al grup de Chibok, per demostrar que la majoria de les 276 adolescents raptades segueixen sota el seu captiveri.

Dies després, el president Buhari es va mostrar disposat a negociar un intercanvi amb presoners del grup terrorista per recuperar les segrestades, com exigia Boko Haram.

Fins ara, 218 romanien en captivitat, després que algunes aconseguissin escapar o fossin rescatades per membres de les forces de seguretat nigerianes en diferents accions.