Dies després de l'aparició d'un vídeo en què Donald Trump presumia d'abusar de les dones, diverses de les seves presumptes víctimes van oferir el seu testimoni i van aprofundir en el major escàndol ocorregut en la campanya presidencial nord-americana. Les dones van denunciar abusos ocorreguts des dels anys vuitanta del segle passat fins al 2005, quatre episodis qualificats de "ficticis" per la campanya de Trump, els advocats del qual van convidar a rectificar els mitjans de comunicació que els van difondre.

El rotatiu The New York Times va recollir el testimoni de dues de les dones, Jessica Leeds i Rachel Crooks, que van denunciar els abusos del candidat presidencial republicà. Leeds, que ara té 74 anys, va explicar al diari novaiorquès que fa tres dècades el magnat es va llançar sobre ella "com un pop" en els seients de primera classe d'un avió i que li va tocar els pits i va intentar ficar la mà per sota de la seva faldilla.

Crooks, per la seva banda, va relatar que el 2005, quan ella tenia 22 anys i treballava a la Trump Tower de Nova York, va coincidir amb el magnat en un ascensor d'aquell edifici i que aquest, que no la coneixia de res, la va besar a la boca.

Els relats de Leeds i Crooks coincideixen amb els comentaris realitzats per Trump en la gravació que va desencadenar l'escàndol, que també data de 2005 i en la qual el magnat presumia de besar i tocar les parts íntimes de les dones sense el seu consentiment.

"M'atrauen les dones boniques automàticament. Les començo a besar, és com un imant, no puc ni esperar. I quan ets una celebritat et deixen fer el que vulguis, pots fer el que vulguis. Agafar-les pel cony. Pots fer de tot", va dir Trump en una conversa privada amb el presentador Billy Bush.

No obstant això, Trump va negar diumenge, durant el segon debat presidencial amb la demòcrata Hillary Clinton, haver portat a la pràctica els seus comentaris, que va qualificar de "només paraules" i de "llenguatge de vestuari".

Un altre article del The Palm Beach Post feia referència al testimoni de Mindy McGillivray, l'assistent d'un fotògraf que treballava a l'hotel Mar-a-Lago, perta?nyent al magnat. McGillivray va denunciar que durant un concert de Ray Charles a l'hotel, el 2003, Trump, que estava amb la seva llavors promesa i actual dona, Melania, la va tocar lascivament darrere de l'escenari.

La quarta dona a oferir el seu testimoni va ser la periodista de la revista People Natasha Stoynoff, que va acusar l'aspirant presidencial d'abusar d'ella el 2005 durant una entrevista que va fer al magnat i a Melania, amb la qual ja s'havia casat i que llavors estava embarassada. Segons el relat de Stoynoff publicat a People, el magnat la va portar a una habitació del Mar-a-Lago, la va tancar i la va besar sense tenir el seu consentiment. "Em va empènyer contra la paret i va ficar la seva llengua fins la gola", va dir.

Trump va acusar el The New York Times i la revista People de fabricar denúncies falses en contra d'ell. A través del seu compte de Twitter, el magnat va qualificar d'"història falsa" i "invenció total" allò revelat pel diari.

Per part seva, la primera dama dels EUA, Michelle Obama, va instar tots els ciutadans a dir "prou" davant l'"intolerable" tracte cap a les dones del candidat republicà a la Casa Blanca perquè "no és quelcom normal" ni es pot seguir ignorant. Dir, com ha fet Trump, que els seus comentaris en què presumia d'abusar sexualment de dones són només una "xerrada de vestuari" és "un insult" a tots els "homes decents".