Un terratrèmol de magnitud 6,5 en l'escala de Richter va sacsejar ahir el centre d'Itàlia i va provocar desenes de ferits, la majoria lleus, i greus danys materials.

El sisme es va registrar entorn de les 07.40 hora local a deu quilòmetres de profunditat amb epicentre entre els municipis de Norcia, Castelsantangelo su Nera, Preci i Visso, en una zona muntanyosa entre les regions de l'Úmbria i les Marques.

La zona es va veure afectada dimecres passat per una sèrie de terratrèmols, el major de 5,9 graus, i això va provocar que pràcticament la totalitat de la població fos evacuada dels seus municipis i instal·lada en altres punts allunyats de la zona sísmica.

Quant a les ciutats afectades pel sisme, Norcia ha estat la que ha presentat majors desperfectes, amb desploms en les seves muralles i en el seu ric patrimoni cultural.

Aquests municipis es troben molt propers a localitats com Amatrice o Arquata del Tronto, devastades per un altre sisme que el passat 24 d'agost va causar 297 morts.

També es van registrar sacsejades a la ciutat de L'Aquila, a uns 90 quilòmetres de l'epicentre i que està encara en fase de reconstrucció després del terratrèmol que va patir el 2009, que va causar 309 morts, 1.600 ferits i al voltant de 80.000 desplaçats.

El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, es va dirigir ahir als perjudicats per aquests desastres per assegurar que el Govern "reconstruirà tot".

"Nosaltres reconstruirem tot. Les cases, les esglésies i els comerços", va expressar Renzi en una roda de premsa a Roma.

El primer ministre va assegurar que demà es convocarà un Consell de Ministres extraordinari per prendre les primeres mesures i donar resposta a aquesta situació.

Moviment sísmic a Tenerife

A les illes Canàries i concretament a Santa Cruz de Tenerife també van patir ahir una sacsejada. El terratrèmol, de magnitud 3,9 en l'escala Richter, no va provocar incidències segons van informar fonts de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).

El moviment sísmic es va produir cap a les 01.53 hores a uns vint-i-vuit quilòmetres a l'est de la capital de Tenerife i a uns 36 quilòmetres de profunditat.

Una hora abans, a les 00.43 hores, es va detectar un altre moviment sísmic en les proximitats de Tenerife amb magnitud 1,8 en l'escala Ritcher, i en aquest cas es va localitzar a l'est del municipi de Candelària i a 28 quilòmetres de profunditat.