El diàleg per WhatsApp en què el brasiler Patrick Nogueira Oliveira relata a un amic en temps real, amb detalls i cronològicament, com va matar quatre membres de la seva família a Espanya va ser inclòs entre les proves del crim que la policia brasilera va enviar a les autoritats espanyoles. En aquest diàleg, l'assassí li comunica al seu amic que «he matat primer la dona. Empensava que em faria fàstic, però soc un malalt». El superintendent de la Policia Federal a l'estat brasiler de Paraíba, Nivaldo Farías, va explicar que el diàleg va ser trobat al telèfon mòbil de Marvin Henriques Correia, el jove de 18 anys detingut la setmana passada al Brasil com a sospitós d'haver estat còmplice del crim i d'haver assessorat l'assassí.

En la conversa per la xarxa de missatges instantanis el confés homicida explica el crim de tres dels seus parents mentre espera en una habitació per també assassinar-ne un altre, mentre que el seu amic, sense recriminar-li res ni sorprendre's en cap moment, li dóna alguns consells sobre com actuar.

Part dels missatges intercanviats durant dues hores i mitja va ser divulgada per un programa de televisió al Brasil i revela detalladament i cronològica com va ocórrer el crim. La conversa comença poc després de les dues del migdia hora brasilera (poc després de les set hora espanyola) del 17 d'agost, dia en què Nogueira va assassinar i va esquarterar a Espanya el seu oncle Marcos Nogueira, la dona d'aquest, Janaína Américo, i dos fills de la parella, d'un i tres anys.

En el primer missatge a l'amic que era a Joao Pessoa, al nord-est del Brasil, l'homicida relata que ja ha matat la seva tia i els dos nens i que està esperant l'arribada del seu oncle per assassinar-lo també. «Només estic esperant el quart integrant», va afirmar. «Volia imaginar-me l'escena. Tu arribant arribant per matar, hahahaha», li respon l'interlocutor. Nogueira diu llavors que havia arribat a la casa de la seva família a la localitat de Pioz, a uns 60 quilòmetres de Madrid, amb dues pizzes que li van servir de disculpa per conversar una mica.

«A qui has matat primer?», lli pregunta el seu amic. «Primer la dona. Després la nena més gran, la de 3 anys. Després el nen, d'un any», va respondre. L'homicida relata que va usar guants per no deixar empremtes i el seu amic li aconsella llavors sortir de la casa per la porta principal intentant passar inadvertit davant els veïns.