El candidat de la dreta francesa a les presidencials, François Fillon, es va mantenir ahir ferm en la seva voluntat de seguir endavant tot i les desercions a la seva campanya, mentre el seu partit, el republicà, prepara una reunió amb caràcter urgent dilluns per buscar una sortida a la crisi.

Fillon, que va oferir un míting a Aubervilliers, als afores de París, en un moment de pressió després que desenes de responsables de la dreta li hagin demanat que es retiri de la cursa per l'Elisi, es va defensar emparant-se en la voluntat popular. «Us volen intimidar. M'ataquen a mi. Però a través de mi, el que busquen és tombar la recuperació nacional i una voluntat de canvi de les que sou portadors», va dir Fillon als assistents.

Coneixedor que el seu programa ha quedat totalment marginat del debat públic en les últimes setmanes per la investigació judicial oberta després de les revelacions a la premsa de llocs de treball suposadament ficticis atribuïts a la seva dona i dos dels seus fills, el seu missatge va ser que el que es pretén impedir és debatre. En aquest sentit, va recordar que la seva intenció és dur a terme una «reforma d'amplitud» de caràcter liberal que implica «una reacció massiva» davant «la situació alarmista» per l'«atur massiu» o el forat dels comptes públics.

Els republicans van anunciar la convocatòria del comitè polític demà, 24 hores abans del previst, «per avaluar la situació», quan queden set setmanes per a la primera ronda de les presidencials.