El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, rebrà el lehendakari Iñigo Urkullu el proper 10 de maig a la tarda a Brussel·les, va confirmar el portaveu de la institució, Alexander Winterstein. Aquesta reunió es produirà mesos després que Junker rebutgés la petició de reunió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per qüestions d'agenda.

Winterstein va destacar que aquest tipus de reunions són el mètode que utilitza Juncker per «mantenir-se en contacte amb el que està succeint a Europa» i que durant el seu mandat ja ha mantingut trobades amb altres líders regionals d'altres estats membres. «És la seva forma de fer les coses, escoltar tothom que vol veure'l, sigui un primer ministre, un polític regional o un alcalde», va insistir el portaveu, oblidant la negativa al president de la Generalitat. Winterstein no va especificar els continguts que centraran la conversa de Juncker i Urkullu de dimecres que ve.

El lehendakari mantindrà també una trobada amb el comissari europeu d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, segons detalla l'agenda d'actes dels representants comunitaris. El lehendakari es reunirà igualment amb el coordinador per a les negociacions del Brexit del Parlament Europeu, l'eurodiputat cap dels liberals a l'Eurocambra, Guy Verhofstadt. Urkullu viatjarà acompanyat de la secretària general d'Acció Exterior, Marian Elorza, i del director d'Afers Europeus, Mikel Anton.