Els nomenaments realitzats pel nou president de Corea del Sud, Moon Jae-in, per a diversos càrrecs clau del seu govern mostren la seva voluntat manifesta de millorar les relacions amb Corea del Nord en un moment d'especial tensió a la península. Com a primer ministre, càrrec que a Corea del Sud equival al de vicepresident (el president és tant cap d'Estat com de Govern), Moon va nomenar Lee Nak-yong, veterà polític liberal i experiodista. Lee ha estat governador durant els tres últims anys de la província de Jeolla del Sud, emmarcada en la regió de Honam (sud-oest), fortí liberal on mai han guanyat els conservadors.

Durant la roda de premsa celebrada a la Casa Blava (la residència presidencial a Seül) per anunciar la nominació de Lee i la resta de càrrecs, Moon va explicar que el veterà polític de 67 anys és «algú capaç d'encapçalar la integració, la unitat i l'harmonia» nacional, que va perseguir el seu Executiu.

Com el seu cap de gabinet, Moon va designar Im Jong-seok, un altre liberal de Jeolla que va treballar com el seu primer secretari en campanya i que comparteix amb ell un passat d'exactivista estudiantil i una clara voluntat d'acostament amb Corea del Nord.

L'exparlamentari de 51 anys ha estat sis anys a la Comissió d'Exteriors de l'Assemblea Nacional i com a universitari va formar part de la polèmica delegació que va participar sense permís de Seül al Festival de la Joventut i els Estudiants de 1989 a Pyongyang.