L'oficialista Assemblea Nacional Constituent (ANC) de Veneçuela va decidir per unanimitat atribuir-se les competències per legislar del Parlament, controlat per una majoria opositora. L'ANC va adoptar aquesta decisió després que la direcció del Parlament veneçolà rebutgés anar a una reunió convocada per la Constituent, un òrgan que els opositors consideren il·legítim i qualifiquen d'instrument del Govern de Nicolás Maduro per consolidar una dictadura al país.

Mitjançant un decret, l'ANC va aprovar «assumir les competències per legislar sobre les matèries dirigides directament a garantir la preservació de la pau, la seguretat, la sobirania, el sistema socioeconòmic i financer, els fins de l'Estat i la preeminència dels drets dels veneçolans». També ho va fer per «dictar actes parlamentaris sense forma de llei vinculats amb les referides matèries», segons el text, que al·lega el poder supraconstitucional de l'ANC per emetre decisions incontestables.

La presidenta de l'ANC, Delcy Rodríguez, va destacar que això no implica la dissolució del Parlament, elegit fa tot just dos anys, i que aquest seguirà funcionant, tot i que no mantingui pràcticament cap de les seves competències i que tots els seus actes són considerats nuls.

Els més de 500 representants de l'ANC van celebrar entre aplaudiments la declaració de la Constituent, que s'ha de publicar a laGaceta Oficial i ha de ser comunicada a la direcció del Parlament, que presideix Julio Borges.