El recentment nomenat president provisional de Zimbabue, Emmerson Mnangagwa, va anunciar els 22 membres que formaran el seu Gabinet, on hi ha aliats i militars que van jugar un paper decisiu a l'hora de forçar la dimissió de Robert Mugabe, el que va causar cert descontentament en el país. L'anunci va frustrar les esperances que el primer Govern post-Mugabe inclogués membres de l'oposició o tecnòcrates sense afiliacions partidistes, en un senyal de canvi respecte la forma en què va governar el nonagenari líder.

No obstant això, Mnangagwa, conegut com a «Cocodril», va mostrar que només s'envoltarà dels seus lleials de l'oficialista Unió Nacional Africana de Zimbabwe-Front Patriòtic (ZANU-PF,) i de les Forces Armades.

Entre els seleccionats hi ha el comandant de les Forces Aèries Perence Shiri, nou ministre d'Agricultura, mentre que el general Sibusiso Moyo -l'home encarregat d'anunciar als zimbabuesos, en un discurs televisat la nit del 15 de novembre, que els militars havien pres el control del país- serà el nou ministre d'Afers Exteriors.

Mnangagwa també va premiar destacats veterans de guerra, com Christopher Mutsvangwa, líder de l'Associació Nacional de Veterans de la Guerra d'Alliberament de Zimbàbue (ZNLWA) i promotor de massives protestes contra Mugabe durant la crisi que va portar a la seva caiguda, que va ser nomenat nou ministre d'Informació.