Catorze cascos blaus de l'ONU van morir dijous en l'atac perpetrat contra la seva Missió a la República Democràtica del Congo. «Ara podem confirmar almenys 14 cascos blaus morts i altres 53 ferits, tres d'ells en estat molt greu», va assegurar el cap de les operacions de pau de l'ONU, Jean-Pierre Lacroix.

Lacroix, que no va descartar que el saldo de víctimes pugui augmentar en les properes hores, va confirmar també que almenys tres soldats estan desapareguts des que es va perpetrar l'atac a la província de Kivu, al nord del país.

Es tracta del pitjor atac contra les forces de pau de l'ONU en la història recent de l'organització, segons va denunciar prèviament el secretari general, Antonio Guterres. «Aquests atacs deliberats contra les forces de pau de l'ONU són inacceptables i constitueixen un crim de guerra», va assegurar Guterres, que va afegir que «no poden quedar impunes», fet pel qual va demanar que els responsables siguin portats davant la justícia. El nord-est de la República Democràtica del Congo porta anys sumit en un llarg conflicte entre nombrosos grups rebels.