Patricia Ramírez, mare del nen assassinat Gabriel Cruz, va fer pública una carta en què explica al seu fill «la marea d'enorme amor» que va suscitar la seva recerca i que es manté un mes després de la seva desaparició i mort a Las Hortichuelas i agraeix que «cada racó» d'Almeria i Espanya s'hagi omplert «del seu amor amb només veure el teu somriure».

La missiva, remesa als mitjans de comunicació a través dels portaveus de la família, dona les gràcies «en nom» del petit pel «respecte, ajuda i desinterès» de «gent bona» que «ens fa la vida una mica més fàcil a nosaltres i a la resta», i perquè s'hagi «guardat la ràbia i mantinguin els 'peixets' als seus cors, fent que la teva marxa tingui cert sentit».

«Avui fa un mes amor meu i encara es manté aquesta marea d'enorme amor que has generat i sorgeixen milers de propostes de gent bona, com a la cançó, la fi no són ells mateixos sinó fer un món millor amb tu com a estendard», assenyala carta. Patricia relata a Gabriel que, des que va desaparèixer el 27 de febrer, el van buscar «per terra, mar i aire», i li parla de l'«enrenou que vam muntar per trobar-te», que «mai podries haver imaginat».

Per part seva, les germandats i confraries d'Almeria estan fent durant aquesta Setmana Santa una «dedicatòria especial» a Gabriel Cruz. «Totes les germandats estan fent una dedicatòria especial al petit Gabriel, que des de la terra d'Almeria hem tingut tan present; encara mantenim el dolor i ens unim al dolor de la mare, que tanta enteresa ha demostrat», va assenyalar la presidenta de l'agrupació de Germandats i Confraries d'Almeria, Encarnación Molina.