Va bé prendre el té de bon matí? O millor a una altra hora?

El te és un tipus d'infusió d'espècies vegetals, com ho són moltes altres bastant habituals a la població; i com també ho és el cafè. Amb la particularitat que conté predominantment una substància dissolta, que se la coneix com a "teïna" pel seu origen vegetal. Però que es tracta de "cafeïna"; és a dir la mateixa molècula que conté el cafè. Sabem que la cafeïna té capacitat d'excitar el sistema nerviós, i que la seva ingesta no ha de ser excessiva per evitar alteracions fisiològiques bàsicament.

I, més que preguntar-se quan prendre'l i quants gots o tasses (en volum) pot prendre's al dia, millor considerar-ho basant-se en la ingesta de cafeïna al llarg del dia. A aquest enllaç es pot consultar al respecte extensament.

Indicar que la cafeïna present al te (a diferència de la que conté el cafè), no sol excitar tant el sistema nerviós, perquè per obtenir la infusió a una tassa es requereix menys quantitat de parts de la planta, en comparació amb els grans cafè mòlt necessaris. I, per tant, la dosi de cafeïna a una tassa de te sol ser inferior a la present a una tassa de cafè d'igual volum. També cal tenir en compte el tipus de te: una tassa de te negre (250 mL) pot contenir entre 25 i 100 mg de cafeïna; i una de te verd d'igual volum només 10 a 15 mg. Això depèn de l'existència, o no, de procés post-fermentatiu, que redueix substancialment el contingut de cafeïna, segons cas.