Fernando Alonso ha allargat el seu contracte amb el seu actual equip a la Fórmula 1, ANG Renault, i ahir es va confirmar que l'acord s'ha prolongat fins el 2010. L'escuderia també va fer públic que ha renovat per un any al brasiler Nelson Piquet, tot i els seus discretíssims resultats aquesta temporada.

"Estem contents de confirmar tant Fernando com Nelson per a la temporada que ve", va assegurar Flavio Briatore, director de l'equip. "Això proporciona a ANG Renault F1 una de les parelles de pilots més emocionants, amb la perfecta combinació de joventut i experiència", va indicar.

El mateix Alonso va explicar el perquè de la seva permanència a Renault. "He decidit continuar aquí perquè sempre ha estat la meva primera opció i em sento molt content i còmode amb ells. És un equip molt unit amb una mentalitat competitiva i guanyadora i també d'actitud relaxada i acollidora, cosa que encaixa amb mi perfectament", va assenyalar.

Briatore també es va prodigar respecte al pilot asturià i va assenyalar que "el compromís de Fernando per a les pròximes dues temporades confirma la fe que té en l'escuderia". "Estem encantats de continuar treballant amb ell", va afegir.

"Ha estat una gran basa durant aquesta complicada temporada i el seu lideratge i talent, units al dur treball i la determinació de l'equip, han estat compensats amb les nostres recents actuacions, que han recol·locat Renault entre els millors rivals de la Fórmula 1", va matisar el directiu italià.

Alonso es va referir als problemes d'aquesta temporada i els resultats obtinguts el 2008. "Després d'un començament difícil, hem superat les nostres dificultats i, constantment, hem millorat les nostres actuacions". L'asturià té una clàusula per sortir l'any que ve de l'equip si Ferrari el volgués fitxar.