Encara que la seva ensopegada a la Champions davant del Basilea (1-1) va despertar certs dubtes, el Barcelona torna a la Lliga rebent el Valladolid amb la intenció de consolidar-se en el lideratge. Set victòries consecutives avalen els blaugranes: després d'un irregular inici, amb derrota i empat davant el Numància i el Racing, el conjunt de Guardiola pretén confirmar-se com un líder sòlid a través del bon futbol i una filosofia irrenunciable: possessió de la pilota, una línia de pressió molt avançada i desplegament ofensiu amb molts jugadors.

Davant del Valladolid, el de Santpedor està obligat a modificar la seva alineació per cobrir la baixa d'Andrés Iniesta. Serà el primer partit del curs sense el migcampista manxec. Thierry Henry o Alexander Hleb apareixen com els seus teòrics substituts.

També es presumeix el retorn d'Alves al lateral dret i la tornada a la titularitat d'Eto'o i Messi, suplents davant el Basilea. En el lateral esquerre, Guardiola podria apostar per Sylvinho, inèdit en aquesta Lliga, davant l'absència del lesionat Abidal.

En el seu intent d'unir bon joc i resultats, la visita del Valladolid planteja un altre repte per al Barcelona, recuperar l'assistència a l'estadi. La mitjana d'espectadors durant la present temporada no supera les 60.000 persones, dada que preocupa el club, però no tant a Guardiola, "convençut" que si el seu equip manté el nivell de joc exhibit fins avui , "la gent acabarà venint a l'estadi".

El conjunt de Mendilibar afronta el partit amb l'esperança de puntuar per primera vegada aquesta temporada fora de l'estadi José Zorrilla. El tècnic basc té clar com enfocar el partit: "Si perdem l'esfèrica amb rapidesa patirem". Les victòries a la Copa (1-5 a Alacant) i enfront del Sevilla a la Lliga (3-2) han donat moral a un Valladolid que no descarta donar la sorpresa.