Sense gaire temps per descansar, el Vilajuïga afronta el segon derbi gironí consecutiu després que aquest passat dijous visités, sense massa èxit, el camp del Cassà (4-1). Els homes de Napo Cayuela, enfonsats a la classificació, reben al Blanes, un equip que somia amb una victòria que els catapulti fins a la zona d'ascens.

Les baixes de Miki Soler, per sanció, i de Borja Simón són el contratemps més important d'un Vilajuïga que, en boca del seu tècnic, juga contra "la gran sensació de la categoria. És un conjunt on el més important és el col·lectiu i on el cos tècnic ha realitzat un gran treball". La mala situació a la taula, penúltims amb només 7 punts després d'onze jornades, fa que Napo no amagui la seva preocupació: "Abans de començar la temporada ja sabíem que el nostre pas per Tercera seria complicat. Però després d'aquests primers partits estem més condemnats cada dia que passa... És per això que el duel contra el Blanes és a vida o mort. Necessitem ja un triomf".

El Blanes arriba a Vilajuïga amb la tranquil·litat d'ocupar la part alta de la taula sense renunciar a lluitar per les posicions d'ascens. Amb l'únic dubte a la porteria, el tècnic Paco Carballo assumeix que la plantilla confia sumar els tres punts davant d'un dels cuers de la categoria: "Encarem aquest partit amb molta il·lusió però també amb precaució. És un equip atípic que, poc homogeni, del que no ens podem refiar". Carballo explica que els seus es troben en un gran moment a causa de la "enorme il·lusió" que suposa estar a la part alta de la taula. "Si sumem en aquests pròxims compromisos, així com en el partit aplaçat contra l'Hospitalet, estarem molt a dalt", assenyala.