Ahir es va disputar a Sant Hilari Sacalm la segona prova del Circuit Gironí de Cros que va comptar amb una excel·lent jornada esportiva a la capital de les Guilleries; al contrari de la prova inaugural, ahir el temps va acompanyar i van ser més de 600 els atletes que van prendre la sortida al circuit dels Cortals.

Amb l'absència d'Àngel Mullera (Lloret-La Selva), qui ahir va decidir participar al Cros d'Atapuerca (va acabar en el 44è lloc amb un temps de 26:28:00), els atletes barcelonins de l'ISS Hospitalet i de la Joventut Atlètica Sabadell van dominar el XXVI Cros de Sant Hilari. Oriol Cascallo (ISS Hospitalet) va ser el vencedor de la prova masculina, una prova marcada per la seva velocitat i igualtat que va fer gaudir de valent el públic que es va desplaçar per presenciar la prova. Per darrere de Cascallo va creuar la meta el seu company d'equip Àlex Almeida, a cinc segons. El tercer graó del podi de la general va ser per al corredor de la categoria Promesa Oriol Bonet, també de l'equip d'Hospitalet. Josep Carballude (Palamós-Calonge-St Antoni) va ser el primer gironí que va arribar a la meta, ho va fer en el sisè lloc de la categoria Sènior Masculí, amb un temps de 12.41.

En la categoria de fèmines la vidrerenca dels JAS Gemma Masnou va imposar des del principi de la cursa un ritme que les seves rivals no van poder seguir. La també vidrerenca Bàrbara Ramon (CA Lloret-la Selva), guanyadora del GP Consell Comarcal de la Selva, va protagonitzar juntament amb Encarna Núñez un interesant duel per la segona posició que finalment es va adjudicar la gironina per quatre segons.

Guanyadors del XXVI Cros de Sant Hilari: Prebenjamí femení: Joana Arqués (Guilleries, 1.48), Prebenjamí Masculí: David Posas (Lacustaria, 1.43), Aleví Masculí: Said Mechas (Palamós-Calonge, 5.09), Aleví Femení: Núria Masip (CN Olot, 3.40), Benjamí Femení: Jana Aguilar (Vic, 3.54), Benjamí Masculí: Nil Jiménez (Lloret-La Selva, 3.49), Cadet femení: Martina Rodríguez (Escola Pia, 6.58), Juvenil Femení: Vicky Sauleda (Laietana, 7.02), Cadet Masculí: Jonatan Romeo (Lloret-La Selva, 10.01), Juvenil Masculí: Vicenç Valls (Laietana, 9.19), Infantil Femení: Claudia Bancells (CN Olot, 5.13); Infantil Masculí: Xavier Salort (Figueres, 7.07), Júnior Femení: Esther Guerrero (FC Barcelona, 11.00), Veterà A Femení: Encarna García (Vic 10.49), Veterà B Femení: Mariona Doménech (CN Olot, 12.12), Júnior Masculí: Abdelkabir Zaroual (l'Hospitalet, 12.21), Veterà A Masculí: Albert López (Lluïsos, 12.32), Veterà B Masculí: Pere Melero (Fins Viladecavalls, 13.10), Veterà C Masculí: Fernando Díaz (FC Barcelona, 14.37).