Guardiola ha citat la plantilla a les 11:00 hores per a un entrenament al Miniestadi i no ha pogut reunir la totalitat de la plantilla fins a les 11:05, la qual cosa ha suposat que l'entrenador reunís els seus jugadors abans de l'inici de la pràctica i els comuniqués la multa col·lectiva que els havia imposat, segons la mateixa versió.

Als últims dies, l'entrenador del Barça ha fet veure als seus futbolistes la necessitat d'estar molt concentrats i cuidar molt els detalls, que han portat a l'equip català al més alt de la classificació.

La possibilitat que Guardiola hagi multat col·lectivament a la plantilla no ha merescut cap comentari des del club. Sengles portaveus consultats per EFE, han assegurat que en tot cas es tracta de qüestions relatives a l'"ordre intern" de l'entitat i que des del club "ni es dóna publicitat" ni es valoren aquest tipus de decisions.

Aquesta mateixa setmana, el diari barceloní 'Mundo Deportivo' va publicar que des de l'arribada de Guardiola, els futbolistes blaugrana s'enfrontaven a multes de 6.000 euros -arribar tard a les instal·lacions per a un entrenament-, 2.000 euros -per no contestar una trucada de control nocturna- i 500 euros -no arribar a temps per a l'esmorzar col·lectiu-.

En tot cas, l'entrenador barcelonista, Josep Guardiola, tindrà ocasió demà, durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Recreativo de Huelva, de comentar aquest tipus de qüestions relatives a la disciplina de la seva plantilla.