No hi ha maneres. El Girona va sortir ahir de Mendizorrotza amb les mans buides i el que és més preocupant, amb la sensació que l'equip, lluny de Montilivi, es bloqueja i no és el bloc temible capaç de fer caure el Saragossa o l'Hèrcules. El triomf a Vigo queda ja molt lluny en el temps i els números diuen que el Girona només ha aconseguit sumar dos punts dels darrers 15 fora de casa. Ahir a Vitòria, l'equip va tornar a fluixejar a la primera part com havia fet a Las Palmas i Múrcia i va encaixar un gol, en aquesta ocasió a la sortida d'un córner, que al final seria decisiu.

"No serà un partit maco" havia dit Agné abans de marxar cap a Vitòria. I així va ser. El partit va seguir el guió que havia pronosticat Agné. Molta lluita i moltes pilotes aères al mig del camp i sense ocasions clares de gol. L'absència per sanció de Matamala i la suplència de Manga van permetre veure un doble pivot inèdit (Cañas-Dorca), de més força que tècnica. A dalt, Jito i Paco Esteban no van tenir l'encert del dia de l'Hèrcules. Les rotacions d'Agné -ahir també va debutar Òscar Álvarez- no van tenir l'efecte esperat. El conjunt vitorià tenia la pilota i, malgrat no crear excessiu perill, el partit controlat.

L'Alabès va ser qui va gaudir de la primera ocasió mitjançant un xut des de la frontal d'Emilio Sánchez, que va sortir desviat. Els minuts passaven i la pilota seguia sent de l'Alabès. La pilota i els rebutjos també. Precisament un mal refús d'Amantegui que va acabar a córner, va significar el primer gol del partit. Astudillo va rematar de cap el servei de cantonada i, tot i que Ponzo va arribar a tocar la pilota, l'acció va suposar l'1-0.

Tot i el cop, el Girona hauria pogut empatar en l'acció següent si Jito hagués afinat només una mica més la seva punteria. Després d'una bona assistència de Chechu, el barceloní va veure un defensava li desviava la rematada i la pilota sortia fora llepant el pal dret de Bonis. En la següent jugada de perill el porter francès no va tenir cap problema per blocar un xut ras de Chechu. Un pobre bagatge ofensiu per a un equip que volia endur-se quelcom de positiu de Vitòria.

No podia ser d'una altra manera i Agné, poc content amb el que havia vist, va tornar a recórrer a Xumetra al descans. El de l'Estartit va entrar per un desaparegut Jaume Duran. Ahir però, l'efecte Xumetra no va funcionar. L'Alabès sabia el que volia i ja li anava bé l'1-0. José María Salmerón va fer endarrerir línies al seu equip, sense renunciar però a sortir amb perill a la contra. A més, Pérez Lima va caure lesionat i va haver de ser atès durant ben bé cinc minuts. El partit es refredava i això no interessava al Girona.

Van haver de passar trenta mintus per veure la primera acció de perill de la represa. L'entrada de Manga va donar una mica més d'arribada al Girona. Fruit d'això, Gabri -molt aplaudit en moment d'entrar- va rematar fora per poc una centrada de Chechu. El vallesà va perdonar l'empat en un refús mal empalat i després ho va intentar en una falta. El Girona va empènyer insistenment en els darrers minuts però no va trobar un premi que, en aquesta ocasió, no es va merèixer.