Aquest Girona té poc gol. Es vulgui acceptar o no, se'n parli més o menys, és evident que la davantera blanc-i-vermella no acaba de rutllar. Mil i un experiments ha patit la parella d'atac, però cap ha donat amb la recepta idònia. Jito, Paco Esteban, Arnal, Raúl Martín, Gabri... tots han anat desfilant per una de les posicions que més dubtes ha generat en aquestes primeres jornades de lliga. El bon rendiment de l'equip, que tot i encaixar la quarta derrota de la temporada a Vitòria camina amb pas ferm per mitja taula, no amaga que encara no funciona amb plenes garanties de cara a porteria.

Sense anar més lluny, la desfeta a Mendizorroza evidencia la manca de gol. De nou, i lluny de Montilivi, el Girona s'encalla a l'hora d'anotar. Un cop més, i ja en van cinc aquesta temporada, els homes d'Agné van quedar-se a zero. I així, difícilment es pot treure endavant un partit. Mentre que l'equip es mostra sòlid al darrere (ha encaixat 11 gols en 13 jornades), la solvència al davant deixa més que desitjar.

Amb una quart part de temporada a la butxaca, el Girona només ha anotat 11 gols. Una xifra que, tot i treure'n força rendiment (sempre que ha marcat, l'equip mai ha perdut i ha signat quatre victòries i els mateixos empats), és de les més baixes de la categoria. Només dos conjunts dels 22 que formen part de la Segona Divisió A tenen una pitjor mitjana golejador. Es tracta de l'Eibar (9) i el Sevilla Atlètic (8), equips que ocupen posicions de descens. El Múrcia i l'Alacant, els altres dos conjunts que els acompanyen a la part baixa, tenen els mateixos registres que els gironins (11).

Una xifra que dista, i força, amb els gols marcats pels tres equips que ocupen la zona d'ascens. Xerez (23), Salamanca (17) i Saragossa (24).

La dada s'accentua a l'hora d'analitzar els golejadors de la plantilla. Serra, un jugador de caire defensiu, és el màxim realitzador, amb 2 gols. Els mateixos que Gabri (els va anotar al mateix partit, contra l'Alacant) i Manga. Cap altre futbolista del primer equip ha estat capaç de marcar-ne més mentre que davanters com Arnal i Paco Esteban encara no han vist porteria aquesta temporada.

D'aquesta manera no és d'estranyar que el Girona, dels tretze partits disputats fins al moment, només en dos hagi anotat més d'un gol. La golejada davant l'Alacant (3-0) i l'empat a Las Palmas (2-2) així ho demostren. A més, en 6 encontres només ha vist porteria en una ocasió mentre que en 5 s'ha quedat en blanc.

De moment, l'equip no ha pagat en escreix la seva falta de gol, ja que ha tret força petroli de la seva baixa efectivitat. De totes maneres, i vistos els precedents, no s'hi val a adormir-s'hi. Ara fa just una temporada, el Càdis sumava els mateixos registres que els blancs-i-vermells (11 gols a favor i en contra en 13 jornades). Els gaditans van acabar perdent la categoria encara que, Las Palmas i Albacete, conjunt amb els mateixos gols a favor, van assolir la salvació. El temps i la punteria, doncs, diran, per corregir aquest compte pendent.