Després de dotze edicions sense aconseguir-ho, ahir el lloretenc Josep Lluís Blanco va penjar-se la medalla d'or en els 3.000 metres obstacles al Campionat d'Espanya en la seva tretzena participació. El de Lloret de Mar partia com a favorit després que Eliseo Martín no arribés a Barcelona en plenes factultats a causa d'uns problemes al pubis. Blanco tampoc es trobava en plena forma, ja que patia una tendinitis rotular, però a l'Estadi Olímpic Lluís Companys va brillar i l'or no se li va escapar gràcies a una marca de 8:31.33.

Amb aquest metall, el selvatà ja acumula set medalles al campionat espanyol, ja que fins ahir n'havia aconseguit quatre de plata i dos de bronze. I és que, amb el triomf, la participació de Blanco al mundial és indiscutible.

La final d'ahir al vespre va ser d'allò més competida, ja que el pilot va marcar un ritme més aviat lent -Blanco havia signat la millor marca espanyola de l'any fa tot just uns dies al míting de Barcelona: 8:19.69-; Eliseo Martín va ser el primer en creuar l'equador de la prova, però a la recta final el lloretenc va ser el millor, mentre que al darrere Martín i el també lloretenc Àngel Mullera competien pel segon calaix del podi. Una disputa que va caure a mans de l'aragonès per la mínima. Tot i això, el bronze de Mullera, que també tenia la marca mínima pels mundials, l'acosta més a Berlín.

Campeny, sense premi

Javier Cienfuegos, de 19 anys, va trencar els deu anys de domini del llançador de martell Moisès Campeny, i es va proclamar campió d'Espanya amb un llançament de 73,16 metres. Al final, el de Riudellots es va quedar fora del podi, en quart lloc, amb 64,73 metres. El triomf de Cienfuegos, plusmarquista mundial júnior amb el martell de sis quilograms (82,97 metres), no va venir de sorpresa, ja que dominava amb 74,77 el rànquing espanyol de l'any amb el pes de 7,260 quilograms i, per si fos poc, el gironí va ser operat de totes dues cames a principis d'any.