Unes quantes pel·lícules, entre elles Invictus, reproductors musicals amb les bateries carregades, algun ordinador personal, petits coixins per fer el viatge més còmode i dosis de paciència és el que ha necessitat l'expedició del Barça que 24 hores després de sortir de Barcelona va arribar per carretera a Milà ahir al migdia.

Des que va sortir, diumenge a 2/4 de 3 de la tarda, fins que l'autocar de l'equip ha arribat per la Via Masaccio de Milà, ha passat un dia, una nit a Canes, i un viatge que fa recordar els del passat. En un autocar hi anaven els futbolistes, en un segon vehicle, els assistents i l'equip tècnic.

La idea era que els jugadors tinguessin espai suficient i fer el viatge al més còmode possible. En total, els 20 jugadors desplaçats van tenir a la seva disposició 36 seients reclinables amb reposapeus i una sèrie de comoditats: dos taules de joc, un petit saló amb taula, 6 monitors amb pantalla plana, 2 DVD, 2 carregadors de CD i MP3, 7 preses de corrent, 2 neveres, una cafetera i un petit servei.

Entre d'altres pel·lícules, el nom de les quals no ha transcendit, l'equip tècnic va deixar en el DVD "Invictus", un film basat en la vida del líder sud-africà Nelson Mandela amb el rerefons de la victòria de la selecció d'aquest país a la Copa del Món de rugbi del 1995. No és la primera vegada que Pep Guardiola utilitza aquest tipus de vídeos per motivar els seus jugadors; també ho va fer l'any passat abans de la final de la Lliga de Campions, quan va passar un vídeo a l'equip inspirat en "Gladiator".