De foto-finish. 8:33.12 i 8:33.13. L'última final individual dels Campionats d'Espanya d'Atletisme disputats a Avilés va deparar una lluita ajustadíssima entre dos atletes gironins de la mateixa ciutat. El lloretenc del CA La Sansi, Josep Lluís Blanco, va vèncer per un pèl el lloretenc del CA Lloret-La Selva, Àngel Mullera, en els 3.000 metres obstacles. D'aquesta manera, Blanco s'assegura una plaça pels Europeus d'Atletisme que es disputaran l'última setmana de juliol a Barcelona mentre que Mullera haurà d'esperar a la convocatòria de la selecció fins dimecres. En una altra prova, el gironí Moisès Campeny, després de quedar fora del podi l'any passat, es va penjar el bronze en llançament de martell.

Eren les 21.25 quan els atletes que disputaven la final dels 3.000 obstacles estaven preparats a la línia de sortida. Hi eren tots: Eliseo Martín, Antonio David Jiménez "Penti", Francisco España i els dos gironins Blanco i Mullera.

Àngel Mullera, de 26 anys, va prendre el comandament de la cursa just després del tret de sortida. L'atleta de Lloret-Costa Brava dominava a un ritme còmode seguit de prop pel veterà Eliseo Martín. Tots dos es van alternar al capdavant en els primers 1.000 metres que van cobrir amb un parcial de 2 minuts 57 segons.

A partir dels 1.000 metres, Martín va decidir augmentar el ritme provocant que el grup s'estirés. Mullera va recular alguna posició i Blanco, que fins llavors havia estat expectant, es va col·locar a les primeres posicions.

Tal i com van dir els comentaristes de televisió, estava essent una cursa «avorrida». Però l'espectacle va arribar en les últimes voltes. Al pas pels 2.000, 5 minuts 51 segons, lleugerament més ràpid que els primers 1.000 metres, Mullera va tornar a accelerar. Ara al capdavant hi havia Mullera, Martín i Blanco que semblava que estava controlant perfectament la cursa. Quedaven dues voltes. L'última volta va ser vibrant. A mesura que s'havia incrementat el ritme els atletes havien anat caient com mosques i van quedar només els dos de Lloret per disputar-se el triomf. A 200 metres de la fi, Blanco va prendre la iniciativa per córrer per l'interior. L'atleta del Sansi que també anava en progressió no es va poder desfer de Mullera que va respondre amb un altre atac. Pràcticament tots dos van saltar junts l'últim obstacle abans de jugar-se la victòria en un esprint igualadíssim. La veterania i casta de Blanco, de 35 anys, va poder superar tan sols per una centèsima l'elegància de l'estil de Mullera. Al l'arribada, Blanco es va llençar i va caure fos i el seu rival de Lloret el va ajudar a aixecar-se. Al final 8:33.12 i 8:33.13. Víctor García (Castellón) va ser tercer (8:33.94).

"Ha sigut la final d'obstacles més igualada de la història" reconeixia Blanco que defensava el títol. L'atleta del Sansi que va fer una mitjana de 21,04 km/h en la prova va explicar que "a mitja cursa he rebut una trepitjada fortuita que m'ha causat un trau al turmell. M'ha fet córrer incòmode.

L'atleta Moisès Campeny va tornar a pujar al podi de llançament de martell en uns campionats estatals. El de Riudellots, però, ho va fer en el tercer calaix. L'extremeny Javier Cienfuegos, plusmarquista mundial júnior d'aquesta modalitat, va revalidar el títol de campió d'Espanya absolut amb un llançament de 71,21 metres. La plata se la va emportar Isaac Vicente amb una marca de 68,41 metres.

Tercer, amb 66,09 metres, el plusmarquista estatal (75,42 metres aconseguit a Jaén el 2003) Moisès Campeny que abans que Cienfuegos li prengués la corona, havia encadenat 10 triomfs consecutius de campió d'espanya (1999-2008). D'aquesta manera, el de Riudellots torna a tastar el podi després de quedar quart als estatals del 2009.